НОВИНИ

thumb image

На 06.02.2021 между 10:00ч. и 18:30ч. Българска Музикална Работилница отваря врати за трети път, за да посрещне професионалисти и любители музиканти, както и всички, които имат желание да сгреят музикалните си сетива в един зимен ден в приятната атмосфера на клуб Joy Station в гр. София.

Третото издание на Работилницата ще бъде до голяма степен познато като формат, но ще имаме и две съществени новости:

Прочетете цялата статия

thumb image

Sofia Singer Songwriter Fest е международен фестивал за автори-изпълнители, който събира талантливи поети с китари от цял свят.

Провежда се в края на септември/началото на октомври, по случай Деня на музиката и поезията.  Обединява две изкуства – музиката и поезията. Създават се нови авторски произведения. Дава се възможност за дебюти на млади артисти.

Фестивалът налага фина акустична музика в столичния културен живот, от която публиката има нужда. Новите авторски произведения се записват и архивират и по този начин се обогатява музикалния фонд. Фестивалът е международен и включва конкурсна и предварителна програма, афтърпарита, концерти в читалища, изяви в посолства, по радио и телевизия. Представя се нова авторска музика, която звучи за първи път в България.Прочетете цялата статия

thumb image

Можете да разгледате снимки от Българска Музикална Работилница 2019.

Благодарим ви, че бяхте с нас и тази година!

Очаквайте официалните видеа с високо качество на звук и картина и следете за тях във Фейсбук страницата на БМР и YouYube канала.

Прочетете цялата статия

thumb image

Зад бранда TOKO Luthier Services седи името Тотко Колев. Той се занимава изработка, реставрация, ремонт и сетъп на електрически и акустични китари и басове.
Използва дървени заготовки на база, на които разработва и развива своите проекти.

За себе си казва, че “Благодарение на техническото си образование и натрупания в годините производствен опит в обработка на различни материали (дърво, метал, пластмаса и др.) натрупах квалификация, която днес ми позволява да извършвам необходимите дейности по изработка и ремонт на електрически китари и басове, като неоценимо съдействие в увояването на някои тънкости получих от Костадин Димитров.

На събитието ще ни покаже три продукта:Jazz master guitar, Bass guitar и Double neck guitar, а за презентацията на сцена ще му помогне артиста Иво Пешев.

Можете да харесате фейсбук страницата му тук: TOKO Luthier Services

Графика за плануваните презентации на сцена можете да видите тук: Програма БМР 2019

thumb image

Българска Музикална Работилница ще отвори врати за втори път на 28.09.2019г. (събота) в мултифункционален клуб Joy Station, гр. София.

Подготвили сме ви много изненади: лекции, майсторски класове, нови участници, томбола с награди и специален гост на БМР 2019, който ще пътува от Канада, за да се присъедини към нас на събитието!

Част от подробностите ще ви открием постепенно до началото на събитието. Следете ни във фейсбук, където периодично ще споделяме нова информация: https://www.facebook.com/bgmuzicalnarabotilnica

Очакваме ви на 28.09.2019 в Joy Station!

thumb image

Гледайте лекцията на Иво Войков от Лютиерският Център за китарния сет-ъп, която беше представена на БМР 2018.

Следете фейсбук страницата за още видеа с презентациите на сцена на всички участници.
Абонирайте се за YouTube канала на БМР, за да научавате първи за нови видеа: https://www.youtube.com/channel/UCS7HxuT1Oc5HQCcx2XELxFA

thumb image

От камерите на нашите домакини Joy Station можете да видите откриването на първата Българска Музикална Работилница 2018 с нашата прекрасна водеща Радостина Ганева.

Очаквайте още видеа с презентациите на сцена на всички участници!

thumb image

Новият учебник “Музикална теория и практика”за вселената на музиката, преподаването й през 21 век и едно учебно помагало със собствен ритъм

На 15 декември 2018 от 11.00 ч. в новото арт пространство “Книгата” в София ще се състои едно отдавна очаквано и в същото време изненадващо събитие: представянето на учебника “Музикална теория и практика” в две части на Снежана Бахчеванова. След повече от 30 години у нас се появава учебник, който предлага нов, подходящ за второто десетилетие на 21 век индивидуализиран подход към музикалната теория, за онези, които искат да превърнат музиката в своя професия и съдба. Това е и събитие, подходящо за празничния месец декември.Прочетете цялата статия

thumb image

Музикална телевизия ММ е официален медиен партньор на Българска Музикална Работилница 2018!

По телевизията и онлайн на адрес: mmtvmusic.com/live можете да гледате рекламното видео за събитието.

Музикална телевизия ММ също така ще направи презентация на Българска Музикална Работилница, където ще представи малко повече информация за дейностите, които развива около телевизията: създаване на видео продукция, заснемане и излъчване на събития, концерти и корпоративни проекти на живо чрез Live stream на възможно най-високо професионално ниво.Прочетете цялата статия

thumb image

В екипа на ANP Music Production има трима човека, като всеки от тях допринася по различен и уникален начин с уменията си и допълва останалите:

А – Aleks (a.k.a Алекс Нушев)
Когато става дума за сложни техники за запис, многоканално редактиране и смесване, Алекс е в „свои води“. Той свири на цигулка от 6-годишна възраст и китара малко по-късно.

Прочетете цялата статия

thumb image

Гъдулката е уникален български народен инструмент, който се е съхранил през годините в почти автентичен вид, като след 70-те години на 20-ти век претърпява много малко конструктивно развитие.
Това развитие не е достатъчно за Деян Денчев и негова амбициозна цел е да усъвършенства гъдулката.

Фактът, че неговите гъдулки са отличени с първа награда за 2016, 2017 и 2018 година, говори, че той успешно се справя с тази цел.
Прочетете цялата статия

thumb image

AmpsOnAir.com е онлайн платформа, която създава видео съдържание, свързано с лайв сесии на групи и музиканти. Целта на проекта е творците, да бъдат представени как звучат и изглеждат на живо в студийна среда. В профила на музикантите в сайта има информация за апаратурата (китари, усилватели, барабани, микрофони и др.), с която е записана сесията.
Прочетете цялата статия

thumb image

Евгени Димов е специалният гост на Българска Музикална Работилница 2018. Той е български майстор гравьор и е в занаята повече от 20 години.
Уменията си по фина дърворезба, инкрустации и металогравюра прилага предимно върху хладно и огнестрелно оръжие, но също така и върху музикални инструменти и други предмети.

Прочетете цялата статия

thumb image

Kanlux SA е водещо предприятие в сектора на осветителните тела. Започнало като малка семейна фирма през 1989 година, за по-малко от 25 години, днес вече има ранг на международна компания, в която са назначени стотици служители.

Прочетете цялата статия

thumb image

Паркети Миланов е водеща българска фирма с дългогодишен опит в търговията с паркет, дървени настилки и артикули. Фирмата предлага на клиентите си материали – паркет, ламинат, первази, лайсни, консумативи – лакове, лепила, силиконови и фугиращи пасти и др. услуги.
Прочетете цялата статия

thumb image

Лютиерският Център предлага консултации, ремонт, реставрация и поддръжка на всички видове струнни инструменти (щипкови и лъкови), както и експертни оценки, информация и проучвания.

Прочетете цялата статия

thumb image

Галин Иванов представя продуктите си под бранда Garland и се занимава с дизайн, изработка, модификации и ремонт на лампова китарна техника от 2002 година.

В Българска Музикална Работилница 2018 ще представи и демонстрира на сцена китарни усилватели Garland от фамилията Tyranos, с помощта на китарен кабинет 2х12 или 4х12.

Прочетете цялата статия

thumb image

Джеф Стратън е американец, който живее и твори цигулки във Варна, а цигулари от цял свят свирят на инструментите му, произведени в България.

Когато обикновено мислим за “цигулка” едва ли си представяме нещо друго, освен класическата визия на цигулката. Цигулките на Джеф обаче са извън всякакви стандарти и ще могат да се видят на живо на неговата изложбена маса.

Галерия, където можете да разгледате някои от моделите: https://strattonviolin.com/gallery

thumb image

Иван Делибалтов е основател на Vandell Guitars и изработва 6, 7 и 8 струнни китари, като работи, както по свои модели, така и по модели – поръчка от клиенти. От години се занимава с музика, а през 2015г. професионално започва да се занимава с изработката на китари.Прочетете цялата статия

thumb image

Костадин Димитров – KD е лютиер, който ще представи ръчно изработени китари и басове.

Имаме заявка, че на събитието ще бъде показан и неговият бас модел Picasso, който три пъти влиза в  Топ 10 класации на Reverb.com за инструменти с най-интересен дизайн.

Философията, която Костадин Димитров следва при изработката на инструментите си е използването на редки и предимно местни, български дървесини, уникални и разпознаваеми форми и дизайн и най-вече 100% ръчен труд при направата им.
Прочетете цялата статия

thumb image

Нашият втори участник се занимава с изработка на индивидуални китарни и бас устройства – усилватели, кабинети, ефекти. Лампова, полупроводникова и акустична апаратура от висококачествени компоненти, ръчно сглобени и настроени според изисканите спецификанции.

Продуктите, които METALGEAR – MG ще ни представи на събитието са:

Прочетете цялата статия

thumb image

Благодарим на МОСТ за книги за подкрепата и оказаното безвъзмездно съдействие! От днес до началото на събитието на техния сайт ще се помества банер и кратка статия за БМР.
Уебсайт МОСТ за книги: https://mostzaknigi.com
Фейсбук страница: МОСТ за книги

thumb image

Иван Манолов е първият записан участник в Българска Музикална Работилница 2018г!

В “БМР” ще ни представи дейностите, които развива с и около музиката: звукозапис и продукция на китарни партии по поръчка, индивидуални уроци по китара, работа в студио и наживо, закупуване и внос на висок клас китари и китарно оборудване от САЩ по поръчка.

Изключителните талант, ниво и опит на Иван Манолов като професионален музикант, наживо, в студио и като преподавател, го поставят сред топ китаристите в България.

Прочетете цялата статия

thumb image

Очаквайте скоро повече информация, видеа с потвърдилите участници и всичко за събитието.

Последвайте ни във фейсбук, където ще публикуваме всички новини от сайта: https://www.facebook.com/bgmuzicalnarabotilnica/