Линкове към продукти:

Facebook: https://www.facebook.com/Xristev

Румен Христев и Красимир Костадинов

KR custom guitars & paint shop

Представяне на участника:

Румен Христев: Още от дете за мен китарата е най-красивият инструмент като звук и визия, който съм виждал и винаги съм искал да притежавам. Първият инструмент, който се престраших да модифицирам за себе си, беше стара ел. Кремона SG /до този момент освен да си сменя струните и да я настроя, не знаех абсолютно нищо друго/. Ако преди десетина-дванадесет години, някой ми беше казал, че ще се занимавам с изработка и ремонт на китари, щях да го помисля за луд .

Колегата ми Красимир Костадинов /не беше пипал китара/ предложи да я пребоядиса, получи му се, повече от добре и така се започна. В периода от 2012г. до 2016г., само като хоби, се занимавахме с поддръжка, ремонт и пребоядисване на китари.
Постепенно започнахме да извършваме модификации, нестандартни решения за ремонт, изработка, първоначално на тела в последствие и грифове за ел. китари, рефиниш и цялостен финиш на инструменти.

Брандираме първият изработен изцяло от нас инструмент през 2016г. Започнахме да надграждаме и да се стремим да изработваме по-сложни и по-атрактивни инструменти като форма, материали и финиш. И до днес се учим в движение, в процес на работата и на принципа проба-грешка, естествено не без да се допитаме до най-добрите в България в този бранш. Предполагам, както всички и ние, не веднъж сме се отчайвали от неуспехите, но сме намирали сили да продължим напред, учейки се от грешките си.Можем да се наречем любители в лютиерството.

Образование и квалификация:

Майсторско свидетелство

Опит:

От 2012г. до момента