Ангел Коручев (лютиер-любител) – участник #2 в БМР 2021

Българска Музикална Работилница 2021 с радост ще ви представи един участник, който практикува лютиерство в свободното си време и се занимава с поправка и изработване на предимно акустични и класически китари. Ангел Коручев ще представи на изложението акустична китара, изработена изцяло от него.

Разговорите и срещата с него ще бъдат интересни и за всички посетители, които тепърва обмислят навлизане в сферата на лютиерството.

Ангел свири на китари от 17 годишен. Във времето започва да поправя сам китарите си, като първо започва с пълна промяна на електрическа китара, а в последствие се захваща да върне към употреба акустична. Сложният ремонт, който й се налага разпалва още по-силно страстта му, а проекта е наречен “Мръсна кухня”, тъй като повечето от лютиерските занимания се извършват именно в това помещение. В последствие започва да се занимава с изработката на още инструменти от нулата и споделя, че “хоби или не”, лютиерството е занимание, което го прави щастлив и запълва свободното си време с него.

Ангел Коручев също така е създател и администратор на фейсбук страницата “Българските лютиери и техните приятели”