Деян Денчев, гъдулка – участник #11 в БМР 2018

thumb image

Гъдулката е уникален български народен инструмент, който се е съхранил през годините в почти автентичен вид, като след 70-те години на 20-ти век претърпява много малко конструктивно развитие.
Това развитие не е достатъчно за Деян Денчев и негова амбициозна цел е да усъвършенства гъдулката.

Фактът, че неговите гъдулки са отличени с първа награда за 2016, 2017 и 2018 година, говори, че той успешно се справя с тази цел.

По отношение на образованието, което Деян Денчев има във връзка с изработката на гъдулки, той скромно посочва “майсторско свидетелство”, но Деян Денчев е и професионален музикант. Завършва специалност „Гъдулка“ в Средното музикално училище с. Широка лъка. Продължава обучението си в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, като избира отново музикалното поприще – „Педагогика на обучението по музика. След това придобива магистърска степен във ВСУ „Черноризец Храбър“ – специалност „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“.

Едно скорошно негово интерю, можете да прочетете тук: Интервю

А тук можете да го последвате във фейсбук и да следите работата му: https://www.facebook.com/denchevrz

Заповядайте на 29.09.2018г. в Joy Station, София, за да се запознаете с Деян Денчев, както и да видите неговата презентация на сцена! Вход свободен!