Евгени Димов (майстор-гравьор) – участник #1 в БМР 2021

След големия интерес, който предизвика на първата Българска Музикална Работилница, Евгени Димов отново ще вземе участие в изданието на БМР през 2021 и както се изразява самият той отново ще поработи на Работилницата и на живо ще ни покаже зашеметяващите си умения по металогравюра на части, свързани с китароправенето.

Евгени Димов е български майстор гравьор и е в занаята вече повече от 20 години.
Председател е на сдружение „Сопотски Еснафъ“, носител на приза „Пазител на традициите“ за 2013г , преминал оръжейно-увелирен стаж в „Государственны Эрмитаж“, гр. Санкт Петербург, Русия през 2017г.

Уменията си по фина дърворезба, инкрустации и металогравюра прилага предимно върху хладно и огнестрелно оръжие, но също така и върху музикални инструменти и други предмети.
Произведенията на автора са ориентирани предимно към ценители и колекционери, и се намират практически на всеки континент.
Успоредно с работата си, Евгени Димов се занимава с преподаване и споделяне на знанията и уменията си – детска занаятчийска школа „МайсторчЕта“, занаятчийски курсове, интернет блог, организиране на пленери за обмяна на опит “Работилницата”.

Ако сте пропуснали да видите интервюто с него БМР 2018, можете да го направите тук:

Повече за Евгени Димов можете да прочетете на страницата с участници, както и ако посетите неговия уебсайт и фейсбук страница:

Уебсайт: http://www.dimovengraving.com

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/dimovengravingstudio