KD Guitars & Basses – Костадин Димитров – участник #8 в БМР 2021

Костадин Димитров изработва ръчно висок клас китари и баскитари под бранда си KD Guitars & Basses. Той стои в основата на идеята и създаването на събитието Българска Музикална Работилница.

Историята му като лютиер започва през 1997г. 

Визия, звук, удобство и качествена изцяло ръчна изработка – това са четирите характеристики, на които залага и всеки инструмент се създава така, че един музикант да няма нужда да го смени до края на живота си. Всяка китара има доживотна гаранция, като единственото, което остава за притежателите на KD инструменти, е редовната смяна на износените струни.

Костадин споделя, че дори много скъпи китари на световния пазар използват почти изцяло само махагон, клен, елша или ясен. При неговите инструменти бяга именно от това еднообразие и използваа също така дървен материал като ябълка, орех, круша или черница, които много често са подценявани поради недостатъчно познаване – именно, защото масовите марки налагат материала, който им е най-удобно или лесно да използват. Освен това Костадин подбира специално и суши естествено дървеният материл и всички негови модели китари и басове са изработени от изключително редки дървесини с уникална визия, като това допринася и за характерния звук на китарите и басовете.

Уебсайт: https://www.kdbasses.com

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/kdbasses

YouTube канал: https://www.youtube.com/user/KDbasses