Иво Войков

Лютиерски център

Представяне на участника:

Лютиерският Център е регистриран през 2011 г. като неправителствена организация с идеална цел, с право на търговска дейност, но без право на печалба. Това означава, че всеки възможен приход трябва да се реинвестира обратно в неговата дейност.

Иначе казано, ЛЦ не е магазин или търговски обект, който се издържа от приходите си. Основната цел и функция на ЛЦ е предоставянето на широк спектър от услуги, информация и помощ в полза на музиканти и лютиери. ЛЦ предлага консултации, ремонти, реставрации и поддръжка на вашият струнен инструмент, като инвестираната от вас сума за това е от полза на следващият клиент или на самият вас при ново посещение в ЛЦ. Вярваме, че този начин на работа допринася и помага най-ефективно на Българската музикална общност, от начинаещи до професионалисти.

От основаването на Лютиерският Център до днес имам удоволствието и честта да съм негов Управител.

Mедийни изяви:

В рамките на последните минали 10 години дейността и работата на ЛЦ е отразявана многократно в централните и регионални медии, радиа и телевизии. В този период ЛЦ организира множество събития, отразени в неговият уеб сайт, включително курсове за изработка на класическа китара, участва в събитието “Ден на добрата новина” в Брюксел 2013 г. (излъчвано на живо в Интернет), участва в изложението HGGS на EGB (чиито член е тогава) в Берлин през 2014 г., участва в два филма на френската и немска телевизия и мн. др.

Образование и квалификация:

В началният период – самообразование в България, последвано от многогодишна работа в чужбина (Скандинавия), както и практика в Кремона, Италия, Мезон Бернар в Брюксел, Белгия, активни контакти и обмен на информация с колеги от САЩ, Австрия, Румъния, Англия, Франция, Австралия, Канада, Япония и др.

Опит:

1964г. – До момента

Линкове към продукти:

https://www.facebook.com/luthierscentre