Линкове към продукти:

Уебсайт: https://www.ilitchelectronics.com

Фейсбук: https://www.facebook.com/ilitchelectronics

Илич Шиляшки 

ILITCH ELECTRONICS LLC, Camarillo, CA USA

Представяне на участника:

Илич Шиляшки свири на китара от 10-годишен, като започва първо с акустична, а след това открива магията на електрическата китара.

Около 20-годишен навива първите си електромагнитни пикапи и по-късно започва да създава свои собствени педали и лампови усилватели. Като активен рок китарист и електронен инженер Илич разбира тона и звученето на китарата и прави безброй експерименти, за да постигне тона на своите китарни идоли.

В началото на 30-те си години той вече проектира и изработва лимитирана серия педали за китарни ефекти и персонализирани електронни модули, обслужващи музиканти от цяла България и някои съседни страни.

През 1996 г. Илич се премества в Торонто, Канада, където работи заедно с Ed McDonald в Tandra Music Vintage Guitars и представя нова серия от “Future” Overdrive/Distortion педали.

През 1999 г. Илич е поканен на работа като дизайнер инженер в Seymour Duncan pickups Санта Барбара.

В началото на 2004г. заедно с дъщеря си – Силяна Шиляшка, стартира “ILITCH ELECTRONICS” и разработва първата си американска линия педали Overdrive/Distortion. Педалите Dyna Dist Overdrive, базирани на оригиналната MAMP (метод на аналогова математическа обработка) технология на Илич, имат голям успех в САЩ, Европа и Япония.

През 2005г. Илич патентова технологията си за премахване на шума на единични пасивни адаптри и я адаптира и лицензира за китарите на Suhr Guitars.

От 2011 г. “ILITCH ELECTRONICS” продължава и разширява линията от продукти за премахване на шума на единични пасивни адаптри, за да покрие най-популярните модели китари и комбинации от пикапи.

Илич има клиенти от цял свят с много известни имена между тях като Joe Perry, Brian Ray, John Shanks, Lenny Kravitz, John Mayer и много други.

Образование:

През 1978 г. завършва Техническия университет в София, България като радиоинженер.