Стефан Димитров

Студио МЕГАВИЖЪН

Представяне на участника:

МЕГАВИЖЪН е първото частно видео студио в България, създадено през 1989 година от Стефан Димитров. През деведесетте години е сред водещите в бранша с над 100 авторски видеопродукции, голяма част от които са излъчвани по националната телевизия.

Студиото е специализирано в заснемането на рекламни клипове и рекламно-документални видеофилми. Но наред с комерсиалното видео Стефан Димитров започва да създава и музикални видео продукции. Сред тях са легендарният мега спектакъл на Симо Лазаров “Коледа в небето” пред НДК, заснет с 10 видеокамери. Клипове, концерти и участия на Атанас Пенев (Наско от БТР) с група Сателит, Ангел Андонов, Любомир Велев, Фамилия Тоника, Васил Петров, Зона С, Васко Кръпката, Подуене блус бенд, група Атласа и много други. През този период Стефан Димитров се занимава активно с правенето на специални визуални ефекти, компютърна графика и компютърна анимация. Той създава свои собствени технологии, в които съчетава аналогови и дигитални техники.

В началото на 21-ви век фирма МЕГАВИЖЪН започва да разработва софтуер и закрива комерсиалното видео производство. Но преди няколко години Стефан Димитров отново се връща към старата си страст – правеното на музикални клипове и специални ефекти. Възползвайки се от нарасналите възможности на съвременните компютрите, той реализира някои свои стари техники, създадени още през 90-те години. Освен това създава нови уникални визуални ефекти на базата на технологии за виртуална реалност, стереограми и др.

Опит:

Над 30 години

Линкове към продукти:

YouTube канал: https://www.youtube.com/user/ZUMSOFT

https://www.facebook.com/groups/4596161857141175